KLESARSTVO ĐIMI

Miroševac

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kamen

Ovdje se nalaze informacije o vrstama kamen koje imamo u ponudi:

MRAMOR
Mramor je vapnenački kamen srednje tvrdoće, formiran od finih zrnatih kristala. Ova struktura omogućuje lako rezanje, obradu i poliranje.

GRANIT
Granit je magmatski kamen vulkanskog porijekla koji se sastoji od 30% kvarca i 60% glinenca, što ga čini izuzetno tvrdim. Iznimno je otporan na trošenje , te posjeduje superiornu otpornost na abraziju. Dostupan je u raznim bojama, te je otporan na sve vremenske uvjete.

TRAVERTIN
Travertin je porozni vapnenački kamen. Varira između bijele do srebrno-sive boje, prema žutoj, crvenoj i tamno smeđoj boji. Jednostavan je za rad, uglavnom se koristi za interijere, ali može se koristiti i za eksterijere u toplim klimatskim uvjetima.

ONIKS
Oniks je vapnenački mineral s vrlo finim čvrstim zrncima i puno koncentričnih žilica. Ovaj proziran keman sinonim je za luksuz, te se često koristi za dekoraciju stanova bogatih i slavnih.

KVARCIT
Kvarcit posjeduje iste fizičko-mehaničke karakteristike kao granit, visoku tvrdoću, te se često primjenjuje  za eksterijere.

SERPENTINA
Serpentina je vulkanski kamen slične tvrdoće kao granit. Općenito je zelene boje, u svjetlijim ili tamnijim nijansama, te se ponekad javlja u crvenim nijansama. Možete koristiti i za eksterijere ili interijere.

POLUDRAGO KAMENJE
Poludrago kamenje je danas dostupno u obliku velikih formata ploča., izrađenih od raznih prelijepih kamena, kao na primjer kvarc, ametist, itd. Ploče su 3 mm debljine, te su pogodne za daljnju preradu. Svaka ploča je jedinstven proizvod prirode. Koriste se samo za interijere.

DRAGO KAMENJE
Rijetko drago kamenje, poput Lapis Lazuli, malahit i jaspis, dostupni su u oblliku ploča debljine 3 mm. Furnir dragog kamena je ručno odabran iz ranih uzoraka i dolazi u kombinaciji s podlogom od bijelog mramora. Koriste se samo za interijere.

 


Klesarstvo Đimi d.o.o.
OIB: 65406080189
Mramorni prilaz 36
10 040 Zagreb, Dubrava
Hrvatska
Kod ulaza na groblje Miroševac

Tel.  +385 1 2992 584
Mob. + 385 91 3835 070

Mail. klesarstvo.djimi@zg.t-com.hr
Web. www.klesarstvo.info


Galerija